South African Hunting Safaris

Zambia
Ivy Safaris har gået i samarbejde med Mumebe Safaris for at give et større udvalg af arter til den afrikansk jagtoplevelse.
Aktiviteter
Vi tilbyder et stort udvalg af aktiviteter for hele familien
Pakketilbud
Our Packages offer you a choice of not to be missed deals, ideal for a family hunting experience with Ivy Safaris!
Forespørgsler
To make a booking enquiry with Ivy Safaris, complete our Enquiry Form provided on our website . . . .

Nyttig Viden

Ivy Safari fralægger sig ansvaret for eventuelle forældede oplysninger på denne hjemmeside og håber, at De som gæst kontrollerer de forskellige informationer. Vi vil dog med glæde forsøge at gøre alt, hvad der står i vores magt for at gøre Deres tur til en succes!!

 Hvilke våben og ammunition bør anvendes?

 Hvor meget ammunition må jeg tage med?

 Hvilket kikkertsigte og kikkert anbefales?

 Vigtig information om krævede dokumenter og våbentilladelse

 Krav for indrejse i Sydafrika

 Leje af våben

 Hvor mange stykker vildt kan jeg forvente på en 10 dages jagt?

 Hvilken jagtform kan jeg forvente?

 Hvilke fysiske udfordringer kan jeg forvente?

 Er 3500 hektar nok til at drive etisk korrekt jagt?

 Haglbøssejagt

 Hvordan er indkvarteringen?

 Udsøgt forplejning med mad i særklasse

 Hvordan er vejret?

 Hvilken beklædning er bedst?

 Hvordan kan jeg bedst mulig forberede mig til jagten?

 Sundhed undervejs

 Rejseforsikring

 Hvilke flyselskaber anbefales til O.R. Tambo International Airport (Johannesburg)?

 Indenrigsfly fra Johannesburg til Polokwane Gateway International

 Lokale seværdigheder omkring Polokwane og i Limpopo Provinsen

 Hvad skal jeg gøre med mine trofæer?

 Hvordan booker jeg hos Ivy Safaris?

 Drikkepenge

 How much ammo am I allowed to bring?

 Nyttige websider

 Hvilke våben og ammunition bør anvendes?

Vi anser 7 mm som minimum kaliber, men nogle af vore mere skudstærke vildtarter (f.eks. wilderbeest, zebra, oryx og eland) kræver en større kaliber som f.eks. 308win - 30-06 med en tung kugle på f.eks. 11, 2 gram eller mere. Vores revir er let bush med åbne partier, andre steder tæt bush, hvilket indebærer, at ingen af vores skudafstande overstiger 150 m. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe større og fladtskydende kalibre til vores vildtarter. Brug kraftige, seje kugler som f.eks. Nosler Partition, Norma Switf eller Barnes X. Til det store vildt som eland og oryx anser vi dog som bedst 30-06 med en tung kugle af samme konstruktion som minimum kaliber. Begge er kalibre hvor ammunition er tilgængelig på det lokale afrikanske marked. Den bedste ammunition er den lidt langsommere tunge og seje kugle.

Uanset kaliber er det er vigtigt at have trænet med sin riffel. En god skytte med en dårlig riffel er bedre en dårlig skytte med en god riffel.

Riffeltransport

Riffelkuffert godkendt til flytransport. Eventuelt et blødt futteral til transporten i bushen. Flygodkendt ammunitionskasse. Vær opmærksom på at ammunitionskasse på rejser til Sydafrika skal checkes ind som separat bagage.

 Hvor meget ammunition må jeg tage med?

Der må maximalt indføres 200 patroner for hver våbentilladelse, men det er problematisk at indføre mere end 50 patroner ved tilbagerejsen til EU.  50 patroner er dog mere end tilstrækkeligt både til jagt og til indskydning. Vær opmærksom på de regler, der gælder for våbentransport på fly. De varierer fra flyselskab til flyselskab. De sydafrikanske myndigheder kræver, at ammunition indføres i en speciel kasse, der skal indcheckes som selvstændig bagage.

Medbring eventuelt haglbøsse til en fornøjelig eftermiddags haglbøssejagt. Det er en vidunderlig måde at afslutte dagen på og bidrager til smagsoplevelserne i vort udsøgte køkken.

VI udlejer haglbøsser for kr. 150 pr.dag.

 Hvilket kikkertsigte og kikkert anbefales?

Hvilket sigtekikkert anbefales?

Kikkerten, vi anbefaler til vores kunder, er fra 4x forstørrelse, eventuelt variabel. Husk at bushen er tæt med masser af grene og blade, og de fleste skud afgives under 100 m. Den største anbefalede forstørrelse er 3-9. På rifler til Big Game er forstørrelse fra 1-5  gange tilstrækkeligt.

En god rem, så der eventuelt kan skydes med remstøtte, anbefales. Vi skyder som regel med skydestokke, og vi har forskellige til rådighed, så det er ikke nødvendigt at medbringe egen skydestok.

Medbring en god, ikke for stor kikkert med en komfortabel rem.

Vi har selv afstandsmålere med i bushen, men De er selvfølgelig velkommen til at medbringe Deres egen.

 Vigtig information om krævede dokumenter og våbentilladelse

Det er kun tilladt at indføre ét våben af hver kaliber pr. person og ikke halv- eller helautomatiske våben. Våbentilladelse i Sydafrika kræver en jagtinvitation, som Ivy Safaris udsteder inden afrejsen.

Husk våbenpas og våbentilladelse. Medbring eventuelt et billede af våben og sigtekikkert; det hjælper hvis bagagen mistes under rejsen. Påklæb eller bind mærkeseddel på riffelkufferten med Deres kontaktinformationer - gerne inklusive mobiltelefonnummer - så lufthavnspersonalet kan kontakte Dem, hvis der opstår problemer undervejs. Vi opfordrer dog kraftigt, at man tager kontakt til sit flyselskab umiddelbart inden afrejsen, da der hele tiden sker ændringer vedrørende transport af våben, og reglerne er forskellige fra flyselskab til flyselskab og fra lufthavn til lufthavn. Ofte fremgår reglerne ikke tydeligt på flyselskabets hjemmeside. Vær opmærksom på at uanset hvilket flyselskab der anvendes, skal selskabet have besked om våbentransporten op til tre uger før afrejsen.

Inden afrejse fra Danmark skal der udfyldes en våbenudførselserklæring, som findes på Politiets hjemmeside:

http://www.politi.dk/NR/rdonlyres/33E6B961-B521-49AA-B5E2-C5702791E552/0/P704_15_0196.pdf. Våbnet skal derefter præsenteres for Toldvæsenet, der stempler dokumenterne.

Den sydafrikanske våbentilladelse er gratis, hvis De anmoder om den ved ankomsten til O.R. Tambo International Airport (Johannesburg). Dette anbefales dog ikke, da ventetiden kan være flere timer. I stedet anbefales det at betale, hvad der svarer til ca. kr. 700-800 til PHASA (Professional Hunters' Association of South Africa), som sørger for tilladelsen. Dette skal dog ske i god tid og senest tre uger før afrejsen, og tilladelsen vil ligge klar ved ankomsten. http://www.professionalhunters.co.za. Formularen  SAPS 520 skal udfyldes, den kan downloades på Nordisk Safariklubs hjemmeside: www.safariklub.dk/page_control.asp?page_nbr=141&menu_nbr=162

PHASA skal have modtaget betalingen senest tre uger før ankomsten. Bemærk: bed os (Ivy Safaris) om at sende en invitation til PHASA som krævet på tilladelsen.

Ved ankomsten til O.R. Tambo International Airport (Johannesburg):

Gå gennem paskontrollen

Hent bagagen ved bagagebåndet. Bemærk: Våbenkufferten kommer ikke på dette bånd men skal aftentes på politikontoret længere fremme. Gå til skranken "Firearms and Security Items" for at identificere Deres riffelkuffert. Vær sikker på at det er Deres, De udpeger. Kufferten vil derefter blive udleveret ved et forkontor på den anden side af toldkontrollen.

Gå gennem toldkontrollen.

I ankomsthallen skal De gå til højre til et kontor markeret "SAP Firearms Office". Der vil De blive mødt af en medarbejder fra PHSA med Deres tilladelse, og efter kontrol af riffel og numre vil våbnet blive udleveret. Hvis De ikke har købt hjælp fra PHSA, skal De blot henvende De ved skranken for hjælp.

Ved mellemlanding.

Skal De videre med indenrigsfly til Polokwane, skal De gå ud i forhallen og fortsætte til venstre til indenrigsterminalen. Gå derefter til SAP kontoret, som sørger for at få våbnet med flyet.

Under opholdet på Ivy Safaris er det ikke nødvendigt at bære våbentilladelsen på sig, men det er vigtigt at medbringe den uden for lodgen, idet politikontrol er hyppigt forekommende.

Vores kontaktpersoner, som De finder under "Kontakt", vil også være behjælpelig ved spørgsmål.

 Krav for indrejse i Sydafrika

Pas med minimum 30 dage tilbage inden udløbsdatoen. Vi anbefaler dog seks måneder for at undgå problemer og med mindst to blanke sider i passet.

Der kræves ikke visum for danske og svenske statsborgere ved ophold under 90 dage. Formularen til indrejseansøgning bliver delt ud i flyet inden ankomst og skal udfyldes, inden De når paskontrollen. Deres opholdssted i Sydafrika skal udfyldes. Skriv Ivy Safaris adresse og telefonnummer hvis dette er Deres første opholdssted i landet.

Husk telefonnummeret på Ivy Safaris så De kan komme i kontakt med os, hvis der opstår problemer.

MEGET VIGTIGT!

Husk alle dokumenter vedrørende våben og våbenimport til Sydafrika. Se under våbentilladelser.

 Leje af våben

De kan leje våben hos os. Vi har en del at vælge imellem, f.eks. 223 Rem (småvildt), 308 Win og 30-06 Spring (de almindelige antilopearter), 375 H&H (big game) og 4 x 12 haglbøsser O/U. Vi har også ammunition med kugler, der er velegnede til det skudstærke, afrikanske vildt.

Leje er især anbefalelsesværdigt, hvis rejsen før eller efter jagten går til andre steder, f.eks. til Kruger National Park.

Ved ankomsten vil der være lejlighed til prøveskydning med eget eller lejet våben, så De kan blive fortrolig med udstyret.

 Hvor mange stykker vildt kan jeg forvente på en 10 dages jagt?

En god og dygtig jæger i god form kan forvente at nedlægge fem-seks gode trofæer. Vi kender vort revir og vort vildt. Jagten hos os er spændende, udfordrende og fair jagt på vildtet. Vores jagt er ”walk and stalk”, d.v.s. vi "pürcher" os ind på vildtet. Vi er en jagtfarm, ikke en skydefarm.

 Hvilken jagtform kan jeg forvente?

Vi går meget op i, at vores jagter bliver drevet på en for vildtet fair måde. Vi "pürcher" vildtet, som er måden, vi gerne vil have den tilrejsende opfatter afrikansk jagt.

Vi er dog også behjælpelige med at få mindre mobile personer eller personer med handicap bragt frem til skud.

Igen: vi er en jagtfarm, ikke en skydefarm.

 Hvilke fysiske udfordringer kan jeg forvente?

Vi praktiserer aldrig "diesel pürch" - skydning fra vores biler. Vi går i bushen, og en morgenpürch kan tage op til fire timer; det samme om aftenen. Terrænet er generelt ret fladt, undtagen når vi ind imellem klatrer op på vores "kopjes", som er små klippeformationer spredt over området.

For at komme tæt nok på vildtet for til at afgive et forsvarligt skud, må vi af og til kravle det sidste stykke på alle fire igennem det høje græs, og det vil naturligvis være en fordel, hvis man er i bare nogenlunde form.

Hvis formen svigter, eller hvis man på andre måder ikke længere er så mobil, skal vi dog nok sørge for at komme på skudhold alligevel.

 Er 3500 hektar nok til at drive etisk korrekt jagt?

For de vildtarter, vi har på lodgen, er arealet tilstrækkeligt til en fair og god jagt. 3500 ha er omkring 36 kvadratkilometer, og vildtet kender også terrrænet og har masser af flugtmuligheder og meget tæt bush at gemme sig i.

Vi jager også på naborevirer, hvor der er andre biotoper og andet terræn.

 Haglbøssejagt

Vi har fantastisk haglbøssejagt. Vi har mange guineafowl og francolins, som vi jager med stående hunde, og De får mulighed for at skyde fugle på opfløj. Hundene har i øvrigt navnene Remington, Marlin, Ruger og Browning. Vi har ligeledes mulighed for at jage enkelte arter vandfugle.

Husk at vi har haglvåben til leje.

 Hvordan er indkvarteringen?

Ophold i hyggelig og komfortabel lodge ved foden af en stor klippe under skyggefulde akacietræer med gode. hyggelige værelser og gode, moderne og hygiejniske badeforhold. Overalt har vi stik med 220 volt. Elstikkene er afrikanske, og det er en fordel at medbringe en adapter til denne specielle type, men vi har flere steder opsat europæiske stik til elopladning og lignende. Der er swimmingpool i haven til fri afbenyttelse.

 Udsøgt forplejning med mad i særklasse

Udsøgte måltider tilberedt af farmens eget vildtkød tilpasset gæsternes smag og ønsker. Hvad der nedlægges af vildt bliver tilberedt til fantastiske måltider. Hvis De har specielle ønsker, så fortæl os det, inden De ankommer, og vil vi gøre vores bedste for at opfylde dem. Inkluderet i forplejningen er lokale ølmærker og -sorter og de velkendte og udsøgte sydafrikanske vine.

Er De i tvivl om vores udsøgte forplejning, så spørg blot nogle af vore tidligere gæster.

 Hvordan er vejret?

Afhængig af årstiden varierer vejret og temperaturen meget I Sydafrika og kan veksle fra frysepunktet om vinteren (dansk sommer - vi er på den anden side af ækvator) til 38 grader om sommeren, der kulminerer i begyndelsen af januar. Solen er generelt meget hård ved skandinaviske hudtyper, så sørg for at sikre Dem med solcreme o.l. samt lange ærmer og en bredskygget hat.

Her er et link til vejret i Polokwane, der er den nærmeste vejrstation:

http://www.yr.no/sted/Sør-Afrika/Limpopo/Polokwane/

 Hvilken beklædning er bedst?

Påklædning:

 • Godt, solidt jagttøj - gerne camuflagefarvet eller endnu mørkere. Kakhi er normalt for lyst. Knapper er at foretrække i stedet for lynlåse og støjende velcro. Camuflagefarvet tøj er tilladt i Sydafrika, men ikke nødvendigvis i andre afrikanske lande.
 • Fodtøj: et par goder og tiltrådte vandrestøvler (også gerne et reservepar) samt et par sandaler eller lignende til indendørs brug i lodgen. Brug helst uldsokker i støvlerne.
 • Det er meget vigtigt at huske en hat. En jagtkasket er udmærket - endnu bedre er en bredskygget hat. Solen kan være meget stærk, selv i den sydafrikanske vinter, og selv om solen kan være stærk og varm, er der mange dage, hvor det kan være koldt og meget blæsende, så en vindtæt jakke, en god trøje samt regntæt tøj, som også bliver brugt til efterårsjagter i Danmark, kan anbefales. Det er tilstrækkeligt at medbringe et enkelt sæt tøj, da vi har næsten daglig vaskeservice, som kan benyttes frit.
 • Vi har herunder lavet en lille huskeliste over ting og udstyr.
 • jakke
 • tre par jagtbukser
 • tre skjorter/trøjer, gerne med lange ærmer p.g.a. solen
 • fire-fem sæt undertøj
 • fire-fem par strømper
 • bredskygget hat eller kasket (ikke i lyse farver)
 • bælte
 • sko/støvler med blød sål. Helst ikke gummistøvletyper da de ofte er meget larmende, hvilket gør pürch meget vanskelig (de er iøvrigt ikke nødvendige, da vi ikke har vådområder el.lign)
 • sandaler eller lignende komfortabelt fodtøj til brug i lodgen
 • et par handsker da det morgen og aften kan være meget koldt.

Andet udstyr

 • læbepomade
 • foldekniv (medbringes i inchecket bagage)
 • patronholder til bæltet
 • sollotion, insektspray (effektive midler kan købes i lufthavnen) og fugtgivende hudcremer.
 • solbriller
 • eventuelt et ekstra par briller
 • lille kikkert
 • kamera med ekstra eller opladbare batterier
 • ekstra kort (memory card) til kamera
 • videokamera og ekstra batterier eller oplader
 • husk eventuel medicin. Har De medicin i kuffferten, skal De være opmærksom på, at den skal være pakket i originalembalagen. Udfærdig en liste der dokumenterer Deres medicin, årsag til dens anvendelse, dosering, samt kontaktinformation til eget apotek.
 • toiletgrej: barbergrej o.l.
 • det er en god ide at medbringe en lommelygte til brug om aftenen. Solen går hurtigt ned, og i perioder uden månelys er det meget mørkt i bushen.

 Hvordan kan jeg bedst mulig forberede mig til jagten?

Dette kan du ved at være i god form. Træn jævnligt med din riffel. Lær om vildtets anatomi og vaner. Skud kan forekomme fra skæve vinkler, og en forudgående viden om den optimale skudplacering er vigtig. Vi vil gennemgå dette, når De ankommer.

Tørtræning på fotos af vildt eller træning på en indendørs skydebane er også en god måde at forberede sig på.

”The Perfect Shot” er en glimrende bog, som kan anbefales at læse inden turen.

 Sundhed undervejs

Hvad man som rejsende skal være opmærksom på i forbindelse med vaccinationer etc.

Besøgende rådes til at tage forhåndsregler omkring og lade sig vaccinere for: Hepatitis A, polio, tyfus og malaria (ved rejse i den nordlige del af landet).

Vores lodge er beliggende i lav risikozone for malaria, men hvis vi planlægger ture f.eks. i Kruger National Parks nordlige del, vil vi være i en zone med højere risiko.

Nærmere information kan findes på Sunhedsstyrelsens hjemmeside:

http://www.vaccination.dk/Rejsem%C3%A5l/?region=4&land=115&periode=3

Nærmere information om malaria findes på:

http://www.cdc.gov/travel/safrica.htm

Kontakt eventuelt en af vore kontaktpersoner under fanebladet Kontakt.

 Rejseforsikring

Det anbefales at købe en rejseforsikring som sikring mod økonomisk tab ved aflysning, tab af bagage, forsinkelse og for at sikre sig økonmisk ved eventuel sygdom og hvad deraf følger.

Vær opmærksom på at det danske sygesikringsbevis ikke gælder uden for Danmark, at det blå sygesikringsbevis ikke er gyldigt udenfor EU og EØS, og en sygeforsikring er absolut nødvendig.

 Hvilke flyselskaber anbefales til O.R. Tambo International Airport (Johannesburg)?

Flyver De fra Europa er der mange muligheder. Flyver De med et national flyselskab, kan De indhente alle relevante information ved det konkrete selskab.

Transport via London-Heathrow med våben kan volde problemer og besvær, men har De papirerne i orden, er der normalt ingen problemer.  Et andet valg vil være at rejse via Frankfurt, Zurich eller Paris.

KLM fra Amsterdam frarådes på det kraftigste, hvis der medbringes våben.

SwissAir gennem Zurich tilbyder god service.

Air France bliver generelt ikke brugt.

Hvis De medbringer våben, læs flyselskabets hjemmeside om dets regler for våbentransport. Kontakt eventuelt flyselskabet og forhør om dets regler, hvis De er i tvivl. De fleste flyselskaber kræver, at våben bliver forhåndstilmeldt for udfærdigelse af dokumenter, og man skal beregne god tid til indcheckning i lufthavnen. Der er typisk også et gebyr for at medbringe våben.

Spørg eventuelt en af kontaktpersonerne under KONTAKT, som løbende opdateres.

 Indenrigsfly fra Johannesburg til Polokwane Gateway International

Det er en 50 min (320 km) flyvetur (pris ca. kr. 2000). Denne ekstra flyvetur bør købes sammen med billetten til Johannesburg, hvilket vil gøre den billigere.

Lufthavnskoden for Polokwane er PTG (for Pietersburg).

SAAirlink tilbyder daglig service: http://www.flyairlink.com

Der anbefales mindst tre timers transittid mellem Johannesburg og indenrigsfly for at give Dem selv tid til at hente bagage, hente våbentilladelse, skifte terminal etc.

Få bekræftet ved indcheckning til flyet til Polokwane at bagagen er ombord.

Tips om O. R. Tambo International Airport (Johannesburg):

Der er mange portører, som henvender sig. (De officielle, godkendte portører bærer orange veste/jumpsuit). Hvis De ved, hvor De skal hen og ikke har behov for hjælp, afvis høfligt portørens tilbud og fortsæt med at gå. Hvis De spørger portøren om noget, forventer han naturligvis drikkepenge. Udvis en selvsikker men høflig adfærd og portøren vil fortsætte til næste eventuelle kunde.

Skal De bruge lidt Rand (den sydafrikanske valuta) i lufthavnen, skal De huske at veksle inden security check-in til indenrigsflyet. Efter at have passeret security check i indenrigslufthavnen, er der ingen vekselkontorer.

Der er mange muligheder for forplejning og steder at sidde, hvis De har lang ventetid mellem flyafgangene. Der findes ligeledes en del take-away restauranter i lufthavnen.

 Lokale seværdigheder omkring Polokwane og i Limpopo Provinsen

Hvis De har set filmen” Breaker Morant”, vil De sikkert finde det interessant at disse Transvaalbegivenheder fandt sted i nærheden. Et lokalt spisested, Lalapanzi, har et lille museum dedikeret til Bushveld Carbineers og boerne, og der findes montrer med interessante materialer (bl.a. en stigbøjle båret af Cecil Rhodes)

Limpopo Province inkluderer halvdelen af Kruger National Park, og vi befinder os kun to timers kørsel fra den verdensberømte, fredede naturpark.

Parken har både komfortable indkvarteringer og mere rustikke campingpladser.

Vi bestiller gerne dit ophold i Kruger National Park, som Lisa er agent for.

http://en.wikipedia.org/wiki/Limpopo_Province

 Hvad skal jeg gøre med mine trofæer?

Der er to måder at håndtere dem på: De kan få dem garvet og monteret i Sydafrika, hvad vi anbefaler, da vi bruger en meget dygtig konservator.

www.capricorntaxidermy.com

Alternativt vi vil sørge for saltning, tørring og pakning, så de er klar til hjemtransport med et internationalt shippingfirma.

Told (VAT -  Value Added Tax - som tillægges jagtsafaris).

http://www.phasa.co.za/general-info/taxidermists-info.html

 Hvordan booker jeg hos Ivy Safaris?

Udfyld bestillingsformularen på siden "TILBUD" og vi vil sende nogle forslag til Deres safarioplevelse. Når De har accepteret tilbudet, sender vi en faktura med vore bankoplysninger.

Bestilling foregår ved at indbetale 50% af beløbet for indkvarteringen. Resten af beløbet kan ved afrejsen fra Ivy Safaris betales med rejsechecks eller kontanter (Rand, danske kroner og hovedvalutaer modtages), og vi kan pr. e-mail inden Deres rejse hjemmefra foreslå et omtrentligt beløb, De bør medbringe.

Tal eventuelt med en af vore kontaktpersoner under KONTAKT.

 Drikkepenge

Vi har ansat dygtige medarbejdere og drikkepenge er meget værdsat. Vi kan tale om beløbet, når De er hernede, men en tommelfingerregel, som kan overvejes i mellemtiden, er omkring 50-100 US dollars pr. jagtdag, hvilket dækker alle medarbejderne. Kontanter er lettest at administrere, og en fordel er at give dem til Mark og Lisa, som efterfølgende fordeler dem til alle de ansatte. Dette er for at sikre at de ansatte, som vores gæster ikke kommer i kontakt med, får også deres andel.

 How much ammo am I allowed to bring?

The holder of an import permit may not possess more than 200 cartridges for each firearm mentioned on the import permit unless approved by the Central Firearms Control Register. This is a South African Regulation.

Also, you may not generally return to your country with more than 50 rounds.

So, bring about 50 rounds for your main hunting rifle. This will provide you plenty for zeroing (and re-zeroing if your sight malfunctions). Most airlines have a 5kg/11lb ammo weight restriction, but this is not often strictly enforced. Use a proper ammo box, such as the green plastic boxes from MTM-Caseguard.

SUMMARY: GUNS & AMMO

Plains game

Light Calibre Rifle (optional) just for fun!

One of the .20 calibres (.222, .223, .243 etc.) for game such as steenbok, duiker etc., 40 rounds of ammunition

Medium Calibre Rifle

The 6.5x55, a scandinavian calibre is great for most of the thinner skinned animals, like impala, blesbok, red hartebeest etc., but not a good idea if you want to go for Wildebeest etc. It can take them down but it is risky.

One of the .30 calibre rifles or bigger with a sling (.308, .30-06, .338, 9.3x62 [optimal] or 7mm, .300 mag) for all medium plains game such as kudu, zebra etc.,

One medium to heavy rifle (.375 H&H) for bigger plains game such as eland.

50-80 rounds of expanding type, tough ammunition.

Big Game

One heavy rifle (.375, .458, .470, etc) when hunting big game.

30 to 40 rounds expanding type, tough ammunition (FMJ for elephant & rhino).

20 to 30 rounds of full metal jacket ammunition.

Interesting Note: We are primarily hunting in the bushveld areas where the habitat is generally dense. This makes the average shot taken usually under the 150m (160 yard) mark.

Rifle Transport

Locking hard case (Airline approved)

Soft gun case, or sock case for when you are in the bush.

 Nyttige websider

Jagtturisme bidrager i meget høj grad til den sydafrikanske økonomi. Cirka 25% af landets bruttonationalprodukt kommer fra denne sektor.  Omtrent 70.000 jobs er blevet skabt på jagtfarme og direkte gennem professionel jagt. Populationen af vildt er eksploderet siden jagtfarmene er blevet populære, og i nyerer tid har antallet af vildtarter og enkeltdyr aldrig været større.

http://www.professionalhunters.co.za/index.php?pid=3

Den sydafrikanske valutakurs:

http://www.nationalbanken.dk/dndk/valuta.nsf/side/valutakurser!opendocument